Bitcoin Is De Toekomst

Wat is Bitcoin ?

ea01abee-17db-4045-963e-7d0901dad8cc

Bitcoin is beter dan geld',  aldus Microsoft-founder Bill Gates.

Bitcoin is de meest bekende digitale munt : het geld bestaat alleen op internet, er worden geen munten of biljetten van gemaakt. Vreemd ? Nee hoor. Bedenk dat je bankrekening ook nog slechts via de computer en een internetverbinding bereikbaar is. Er staan getallen op het scherm maar er liggen bij de meeste mensen geen munten of biljetten in een kluisje.

Dit is het symbool van de Bitcoin :

Bitcoin
Bitcoin

Hier een informatief filmpje over de coin.

Wat is de Blockchain ?

Digitale valuta zijn zeer veilig onder andere door de opzet van de Blockchain. Dit is de administratie van transacties van coins. Deze worden door honderden zoniet duizenden computers geverifieerd (een ketting of chain van computers). Als er iets niet klopt in deze automatisch administratie gaat de transactie niet door.

Vele banken en andere financiële instanties overwegen om de Blockchain te gaan gebruiken en sommigen gebruiken het al. Het is veilig en maakt administratie en transacties sneller en efficiënter. Niet alleen banken maar ook notarissen en andere instanties kunnen deels overbodig worden door de Blockchain. Hun werk wordt als het ware weggeautomatiseerd.

Blockchain veroorzaakt Financiële Revolutie

In onderstaande filmpje wordt heel duidelijk uitgelegd waarom de invoering van de Blockchain verstrekkende gevolgen zal hebben voor financiële instanties, de economie en onze samenleving.

Wat zijn Altcoins ?

Er zijn nog honderden andere digitale munten naast de Bitcoin. Ik noem er even enkele : Ethereum, Litecoin, Monero, Zcash, Expanse, Ripple, Dash, Capricoin en nog vele anderen. Men noemt ze de Altcoins, afkorting van Alternatieve Coins. Dus alles behalve Bitcoin.

Deze nieuwe generatie digitale valuta bieden meer mogelijkheden dan de Bitcoin en transacties gaan sneller. Toch zal de Bitcoin altijd zeer waardevol blijven : het is de moeder van alle digitale valuta, de basis waar het allemaal vandaan kwam.

Hier de symbolen van enkele van deze zogenaamde cryptocurrencies :

altcoins

Digitale valuta oftewel Cryptocurrencies

Men noemt de digitale valuta ook wel Cryptocurrencies. Het zijn valuta die versleuteld oftewel ge-encrypt zijn. Vandaar de naam Cryptocurrency. Deze versleuteling is uiteraard voor de beveiliging van de munten (in het engels coins). De sleutel is zeer ingewikkeld en vrijwel niet te kraken.

Cryptocurrencies zijn heel goed beveiligd. Er zijn verhalen dat Bitcoins ooit gestolen zijn van een bepaalde site : later bleek dat de site zelf gekraakt was en dat de hackers toegang hadden tot de wachtwoorden van de rekening waar de Bitcoins op stonden. De allerbeste kluis is makkelijk open te krijgen als je de sleutel rond laat slingeren …

Op de site www.worldcoinindex.com ziet u honderden Altcoins met hun koersen. Erg interessant om in de gaten te houden. En zeker een goed idee om een aantal verschillende coins aan te schaffen. Wellicht is er eentje die flink omhoog schiet en u rijk maakt.

Kent u de Gulden nog ?

Er bestaat nu ook een digitale Gulden. De reincarnatie van onze oude vertrouwde Nederlandse Gulden. Leuk toch ! Ik heb ze alleen al gekocht om de herinnering aan die goede oude Gulden in stand te houden. Inmiddels is de waarde ook nog toegenomen !

Gulden
Gulden

Prachtig om zo een stukje nostalgie en geschiedenis alsnog in stand te houden. Mocht u interesse hebben om deze digitale Gulden eens nader te bekijken ga dan eens naar deze pagina : Altcoins.

De koers van Cryptocurrencies

Op een website als www.worldcoinindex.com krijgt u een overzicht van de alle geregistreerde coins, initieel gesorteerd op marktomzet van de laatste 24 uur.

De koers van veel van deze digitale munten schommelt nog heel erg. Over het algemeen gaat de waarde echter gestaag omhoog. En het lijkt erop dat als de Bitcoin stijgt ook andere coins mee doorstijgen.

De koers wordt bepaald door vraag en aanbod, het aantal transacties, acceptatie en legalisering door overheden etc. Japan heeft de Bitcoin inmiddels gelegaliseerd en de verwachting is dat de Europese Unie dit ook gaat doen. Dit zal een enorme boost geven aan de waarde van Bitcoin en andere cryptocurrencies.

Bitcoin wordt het nieuwe goud !

Economen en experts voorspellen al dat Bitcoin het nieuwe goud wordt. Bitcoin vormt de basis van alle digitale valuta. Het wordt wat vroeger het goud in banken was : de backup waarde. Mede hierdoor verwacht men dat de waarde nog enorm toe zal nemen.

Bitcoin naar de 1 miljoen dollar ?

Er zijn experts en topondernemers die beweren dat de Bitcoin binnen 10 jaar 1 miljoen dollar per stuk waard zullen zijn. En dan te bedenken dat u ze enkele jaren geleden nog voor 0.08 Dollar kon kopen …. Het is echter nog lang niet te laat. Zeker als u ze gaat minen.

Kijk naar dit filmpje om het verhaal achter deze voorspellingen te horen.

Bitcoin Wallet

Een Bitcoin Wallet is een eigen rekening voor het bewaren van je coins. Het kan online of lokaal op je computer of stick gezet worden. Beveiliging en een regelmatige backup is superbelangrijk. Uiteraard ook de wachtwoorden en pincodes. Zodra je die kwijt bent, kan niemand er nog bij !

Goede veilige wallets voor Bitcoin zijn www.blockchain.info en www.xapo.com. BIj de laatste kun je ook een debet card bestellen waar BItcoins op gezet kunnen worden. Dit is een visa kaart die men overal ter wereld kan gebruiken voor betalingen. De ontvanger krijgt zijn geld gewoon in de valuta van dat land of de valuta naar keuze. Zo kan men dus nu al overal ter wereld met Bitcoin betalen.

2 Factor Authentication

Mocht je een account hebben bij bijvoorbeeld www.bittrex.com , zet dan in godsnaam de extra beveiling door middel van 2 factor authentication aan. En bewaar hier de Secret key op een veilige plaats. Liefst in meervoud (bv meerdere veilige USB sticks).

Bedenk dat er geen bank of andere instantie meer aan te pas komt. Men kan dus ook nergens een wachtwoord en dergelijke laten resetten.

Bitcoins kopen ? Dat kan eenvoudig

Op diverse sites kan men eenvoudig Bitcoin kopen. Bijvoorbeeld op de Nederlandse site www.bitonic.nl of de Engelse www.bittrex.com. Bij de eerst kan men eenvoudigeweg met iDeal afrekenen. Wel moet men van te voren een wallet aangemaakt hebben. Men moet immers weten waar de aangekochte coins naartoe gestuurd dienen te worden.

Digitale valuta crisisbestendig ?

De economie gaat in ups en downs en men verwacht dat er in de nabije toekomst weer een grote crisis aan zit te komen. Omdat digitale valuta internationaal zijn, dus niet gekoppeld aan een land en diens munteenheid, verwacht men dat de waarde van de munten straks stabieler wordt dan van onze huidige valuta. Deze zijn teveel onderhevig aan het wel en wee van een land : inflatie, politieke instabiliteit, kapitaalvlucht etc.

Mede daarom is het interessant en verstandig om wat digitaal geld achter de hand te hebben. Mijn advies zou zijn om wat aan te kopen van de meest bekende digitale munten : uiteraard Bitcoin, maar daarnaast zeker ook Zcash, Ethereum, Dash, Monera en anderen. Ook is het leuk om wat te speculeren met wat kleinere munten. De kans is groot dat er een flink in waarde toeneemt.

Blijf zoveel mogelijk van het digitaal geld af, ga het niet opmaken : het neemt immers vrijwel dagelijks toe in waarde. Verdeel het over meerdere wallets voor de veiligheid.